dijous, 7 de febrer del 2013

TINGUEM CURA DEL PLANETA



Quatre representants a la conferència Catalana
Per tercer any, la nostra escola es presenta a la Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta, aquesta  és un procés que convida joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta. És un procés educatiu que busca el compromís i la responsabilitat dels joves per superar la crisi social i ambiental que pateix el nostre planeta mitjançant un procés interactiu dut a terme per joves d’entre 13 i 16 anys de diferents localitats, regions, països i continents que aprenen i actuen units per un objectiu comú: tenir cura del planeta.
Durant els anys 2009 i 2010, 52 països van participar en aquest procés celebrant conferències per debatre i consensuar les responsabilitats i accions que els i les joves volien assumir.
Aquest procés va concloure el juny del 2010 a la Conferència Internacional de Brasília, en la que més de 400 joves es van trobar per a redactar conjuntament la Carta Internacional de Responsabilitats.
En el curs 2011-2012, es va portar a terme una sèrie de conferències amb les quals afortunadament vaig sortir com una de les representants de Catalunya per anar a Vitòria per compartir i aprendre les experiències de les escoles Espanyoles per millorar aquest món i fer d’ell un món més sostenible. Al principi, es va fer una conferència escolar, és a dir, el comitè de medi ambient de l’escola va fer una tria d’uns representants per anar a la conferència catalana on es van fer una sèrie de tallers per promoure la sostenibilitat del planeta, al final d’aquesta es va tornar a fer una altra tria però aquest cop per triar als representants per anar a la Conferència Espanyola. A Vitòria jo i la resta de representants de Catalunya,juntament amb els de la resta d’Espanya, vam fer activitats i compartir experiències per tal de treure profit per poder-les aplicar a quans més llocs millor, al final de l’estada vam acabar amb una sèrie de material entre ells una carta, una pancarta... que la vam representar al govern basc, que van anar a parar a la conferència Europea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada